Archive for the ‘Vardag’ Category

Nytt liv – ny blogg

Nu börjar mitt nya liv och därmed även en ny blogg.

Hemlös

Just nu är jag hemlös. Huset i A*k är nästan tömt och lägenheten i B*å är inte färdigtapetserad än. Flyttlasset gick idag och allt är stuvat in i ett rum tills de är färdiga med lägeneten.

Så för tillfället lånar jag en säng hos sonen.

Och på måndag ska jag på anställningsintervju!

Kommer inte matte snart hem?

Från 2011-04-xx

Empty rooms

Lite bilder från mitt blivande hem….

Köket
Köket

Tja, inte är det ju som köket jag har nu, men det får duga.

TV-rum med nytt golv

Nytt golv fick jag då.

Kontor
Sovrum

Solkiga tapeter, men jag får omtapetserat i alla rum innan jag flyttar in.

Balkong

Balkong med sol hela dagen. Här hoppas jag att det ska bli en grön, blommande oas där jag kan sitta med kaffemuggen.

Det bruna tegelhuset ni ser är kyrkan. Av nån konstig anledning hamnar jag alltid nära kyrkan.  Kan det vara därför jag är en så flitig kyrkobesökare?  ;-)

Det gör ont…..

När PE och jag började vårt liv tillsammans hade han ett kassettband där hade han spelat in sin musik. En mikrofon och en bandspelare. Inte som nu – via dator. Detta band älskade jag. Spelade det om och om igen. Älskade PE sammetsröst. Tröttnade aldrig på att höra det. Minns bl.a en resa upp till Tärna, där vi hade hyrt en stuga över en helg första året vi var tillsammans. Spelade bandet hela vägen dit. PE var ganska less på att höra sig själv innan vi var framme.

Till slut brände jag över det på en CD-skiva. Med åren blev det mindre jag lyssnade och till slut föll den i glömska. Inte för att jag tröttnade på att höra hans röst, utan det blev andra skivor under åren.

Idag när jag gick igenom CD-skivorna hittade jag denna bortglömda skiva. Lycka!!!

Tror ni jag orkade lyssna…..

Hur man angriper en and….

YouTube Preview Image

En vanlig dag….

  • Vaknar…
  • Kollar mail, läser bloggar…
  • Kaffe…
  • Jobbar…
  • Sorterar, minns, kastar, skär mig på flyttkartonger, packar…
  • Visst ja, måste ju äta nåt också…
  • Jobbar, packar….
  • Saknar, gråter….
  • TV…
  • Somnar på soffan…

Det 7:e livet börjar….

Liv nr 1

Föddes i Stockholm en majdag 1956 där jag bodde i tre år. Minns några små fragment av den tiden, som t.ex. en fotografering, syskongnabb med storebror, tågresan upp till Norrland, fil i en gul plasttallrik vid bordet i tågkupén.

Liv nr 2

När jag var 3,5 år hamnade jag hos mina underbara fosterföräldrar i Norrland. Här växte jag upp på landet omgiven av skog och djur.  Här gick jag skolan och här blev jag präglad för resten av livet.

Liv nr 3

Stora steget ut i världen. Gymnasieskola i L*e, egen första lägenhet som delades med en väninna.  Skola, fester, killar och allt som hör tonåren till. Skoltrött. Gick aldrig klart gymnasiet utan lämnade det och började ….

Liv nr 4

Flyttade till M*å 1974 där min blivande make och jag hyrde lägenhet. Den första lägenheten var en liten 1:a. M gjorde fortfarande lumpen och det var bensinransonering. Tog körkort.

Flyttade sedan till en 2:a (där den som skulle bli min älskade sambo många år senare, bodde i lägenheten ovanför. Men det visste vi ju inte då.). Gifte oss 1977. Flyttade till en 3:a. Fick en underbar son 1978.

Fick fast anställning åt Boliden i K*g 1979 där jag jobbade kvar i 12 år.

Köpte hus 1980 (tror det var det året).

Åren gick. Sonen växte och allt gick bra för honom.

1991 blev både M och jag uppsagda från våra jobb hos Boliden. M utbildade sig till TV-reparatör och jag började komvux. Nu var det roligt att plugga igen, så några högskolekurser på distans blev det också.

M fick jobb och jag fick jobb. 1997 startade jag en enskild firma som jag har kvar än idag.

Någonstans på vägen gled M och jag isär, så då började…

Liv nr 5

Skilsmässa. Flyttade till egen lägenhet i M*å. M och jag var fortfarande vänner. Ja, kanske t.o.m bättre vänner nu än då vi bodde tillsammans. Nu dröjde det inte så länge innan…

Liv nr 6

PE och jag började vårt liv tillsammans. Fick nytt jobb som jag älskade. Flyttade till A*k  år 2001. Utlandssemestrar för första gången i mitt (mina) liv. Livet var underbart. Vi var lyckliga.

Fast de mörka molnen fanns också. Sjukdomarna låg alltid på lut.  PE höftledsbyte, knäbyte, hjärtinfarkt m.m. Blev utan jobb pga att företaget såldes. Mitt ex dog hastigt. Så till slut tog vi  ett års ”långsemester” i Skåne, 2008-2009 för att lämna allt och få leva vår dröm.

Ett underbart år hade vi i Skåne. Så mycket vi fick se och uppleva. Idag är jag glad att vi hann med det året. Det enda smolket i glädjebägaren detta år var att min älskade väninna hastigt dog.

Den 5:e januari 2011 slutade liv nr 6!

Liv nr 7

Är fortfarande en oskriven bok.….

Nostalgitripp

I fredags hade jag en riktig nostalgitripp. Blev hembjuden till en väninna på middag kl 16:00. Klockan var över 24:00 innan jag tog mig därifrån!

Vi gick skolan tillsammans årskurs 1-9, sedan skiljdes våra vägar så som det ofta gör. Sporadisk kontakt genom åren, men inte så vi ringde varje vecka precis. Även sen hon flyttade till M-å så träffades vi högst en gång per år (oftast på nån firmafest), om ens det.

Men nu blev jag alltså hembjuden till henne. Oj, så mycket vi hann prata om. Samtalsämnena verkade aldrig ta slut och gamla fotoalbum plockades fram.

Minns du det/ den? Kommer du ihåg det? Ja, men visst ja! Vad gör han/hon idag? Vart tog han/hon vägen? Osv.

Vill lova att dom små grå fick jobba för högtryck för att hitta de rätta ledningarna och minnescellerna. Alla gick inte hitta, men nog var det många celler som fick öppnas och visa sitt innehåll.

Kunde ha suttit i flera dagar och pratat gamla minnen, men till slut måste man ju trots allt fara hem till sitt.

En helt underbar, rolig, trevlig och välbehövlig kväll. Fick annat att tänka på. Fick glömma en stund. En kväll utan tårar.

Tack snälla, rara, underbara B-a för en underbar kväll och jättegod mat !!!!!

Ooohps….

Vaknade i morse, övertygad om att det var torsdag. Satte mig vid datorn och upptäckte det var fredag!!!
Vart tog torsdagen vägen?????