Brand

När allt var klart i skolan så samlades familjen hemma i huset. Ernst var förbi och bytte ut motorn till pelletsmataren som hade pajat samma dag som PE dog. Så nu slipper jag fylla pelletsbehållaren med hjälp av hinkar.
När vi satte oss och skulle äta så kände jag att elementen var kalla så sonen fick gå ner i källaren och kolla. Jo, pannan hade stannat. Han startade den och vi satte oss och åt.
En stund efter middagen gick K ner i källaren för att visa M och C PE’s studio. Dröjde inte länge innan C kom rusande upp och ropade efter brandsläckaren!
Då de hade kommit ner i källaren hade K öppnat dörren till pannrummet. Upptäckte då att det vällde ut rök från pelletsbehållaren. Panik!!! På något sätt hade elden krupit bakvägen och det hade börjat kola underifrån. Så de fick försöka kväva elden med en brandfilt, ösa upp all pellets ur behållaren och bära ut den (och naturligtvis var den nyfylld). Källaren blev rökfylld så upp med fönster och dörrar för att vädra ut.
Tur i oturen att vi var hemma, att någon gick ner i källaren och att jag inte var ensam hemma.
Men eftersom tvättstugan och klädkammaren finns i källaren så har jag ett jättejobb framför mig. ALLA kläder måste tvättas!!!
Behöver jag tala om att vi INTE körde pellets den natten utan elpatronen fick göra sitt i stället.

6 Responses to “Brand”

 • Allt på en gång!

  Här avled pumpen till värmepannan igår, så det är elpatron som gäller även här.

  Sen angrep en trojan min dator …, hela 1:asidan med alla ikoner bara försvann …, alla bokmärken, ja, du förstår!

  Den har varit djävulskt låååångsam ett långt tag nu, tog fram den bärbara och testar nu den – likadant där -, lika seg, Kanske är det själva modemet som är galet?

  Jag tycker att du som är dataexpert borde flytta till landet Halland.

  Helst till Stensjö ,-)

  Nu går jag ut på prommis! Lycka till med tvättandet!

  Kram/E

 • Usch så hemskt! Jag är så glad att jag inte föll för den där pelletskaminen jag hade funderingar på, har hört om fler som haft rysliga bekymmer. Ju mer teknik ju mer krångel. Jag har en vanlig braskamin och den har funkat prickfritt i 5 år nu.
  Hoppas reparationen inte blev alltför kostsam.

 • Vilken tur att ni var hemma och att du inte var ensam…tänker ofta på dig och din tillvaro just nu.

  Kram

 • Herregud! Vilken tur att ni var där!!!

 • Synd det där med pellets mätaren, men det löste nog sig! :)

 • Biggan:

  Råkade hamna här och läser. Köpte ett hus förra året med pelletspanna, självmatande. Det skulle vara så biligt och bra. Men bang och puff sa det efter ett par månader och källaren rökfylldes. Tur vi var hemma. Vi använde aldrig pelletsskräcken mer utan har installerat värmepump, underhållsfritt och bra.