Tomt hus….

Hemma igen efter en veckas avkoppling hos sonen. Har varit skönt att vara där… inte behövt tänka på alla dessa ”måstesaker”. Utan bara kopplat av, blivit uppassad, bjuden på middag (både hemma och på restaurang), bjuden på bio (första 3D-bion jag sett).

Men tyvärr måste man ju hem till det tomma huset och ta tag i saker igen. Vet inte var jag ska börja. Alla dessa beslut…. Urna ska väljas, plocka fram allt som behövs för bouppteckning, städa upp bland alla saker….

Man har inte bara förlorat den man älskat, utan man har förlorat hela livet. Vad ska jag göra nu då? Inget jobb har jag som ger mig en inkomst att leva på. När vi var två räckte pengarna till, men nu? Var ska jag hitta ett jobb?

Ska jag bo kvar i huset eller ska jag flytta? Har jag råd att bo kvar i huset? Klarar jag av att sköta det? Just nu känns det alldeles för tungt att vara ensam om. Alla dessa saker som PE skötte om och som jag aldrig brytt mig om att lära mig.

Vart ska jag flytta om jag bestämmer mig för det? Hittar jag någonstans att bo? Om jag flyttar, hur ska jag orka städa upp hela huset. gå igenom alla saker, sortera, kasta….. Sortera och kasta delar av vårt liv tillsammans…..

Och mitt i allt detta stök, grubblerier, beslut så finns saknaden, tomheten, tårarna och den ständiga frågan;
VARFÖR?

Comments are closed.