Det 7:e livet börjar….

Liv nr 1

Föddes i Stockholm en majdag 1956 där jag bodde i tre år. Minns några små fragment av den tiden, som t.ex. en fotografering, syskongnabb med storebror, tågresan upp till Norrland, fil i en gul plasttallrik vid bordet i tågkupén.

Liv nr 2

När jag var 3,5 år hamnade jag hos mina underbara fosterföräldrar i Norrland. Här växte jag upp på landet omgiven av skog och djur.  Här gick jag skolan och här blev jag präglad för resten av livet.

Liv nr 3

Stora steget ut i världen. Gymnasieskola i L*e, egen första lägenhet som delades med en väninna.  Skola, fester, killar och allt som hör tonåren till. Skoltrött. Gick aldrig klart gymnasiet utan lämnade det och började ….

Liv nr 4

Flyttade till M*å 1974 där min blivande make och jag hyrde lägenhet. Den första lägenheten var en liten 1:a. M gjorde fortfarande lumpen och det var bensinransonering. Tog körkort.

Flyttade sedan till en 2:a (där den som skulle bli min älskade sambo många år senare, bodde i lägenheten ovanför. Men det visste vi ju inte då.). Gifte oss 1977. Flyttade till en 3:a. Fick en underbar son 1978.

Fick fast anställning åt Boliden i K*g 1979 där jag jobbade kvar i 12 år.

Köpte hus 1980 (tror det var det året).

Åren gick. Sonen växte och allt gick bra för honom.

1991 blev både M och jag uppsagda från våra jobb hos Boliden. M utbildade sig till TV-reparatör och jag började komvux. Nu var det roligt att plugga igen, så några högskolekurser på distans blev det också.

M fick jobb och jag fick jobb. 1997 startade jag en enskild firma som jag har kvar än idag.

Någonstans på vägen gled M och jag isär, så då började…

Liv nr 5

Skilsmässa. Flyttade till egen lägenhet i M*å. M och jag var fortfarande vänner. Ja, kanske t.o.m bättre vänner nu än då vi bodde tillsammans. Nu dröjde det inte så länge innan…

Liv nr 6

PE och jag började vårt liv tillsammans. Fick nytt jobb som jag älskade. Flyttade till A*k  år 2001. Utlandssemestrar för första gången i mitt (mina) liv. Livet var underbart. Vi var lyckliga.

Fast de mörka molnen fanns också. Sjukdomarna låg alltid på lut.  PE höftledsbyte, knäbyte, hjärtinfarkt m.m. Blev utan jobb pga att företaget såldes. Mitt ex dog hastigt. Så till slut tog vi  ett års ”långsemester” i Skåne, 2008-2009 för att lämna allt och få leva vår dröm.

Ett underbart år hade vi i Skåne. Så mycket vi fick se och uppleva. Idag är jag glad att vi hann med det året. Det enda smolket i glädjebägaren detta år var att min älskade väninna hastigt dog.

Den 5:e januari 2011 slutade liv nr 6!

Liv nr 7

Är fortfarande en oskriven bok.….

2 Responses to “Det 7:e livet börjar….”

  • Ja, tänk vad lite vi vet vad som väntar oss och tänk, så många olika liv vi människor kan få. Och ha.

  • Intressant sammanfattning. Gjorde en själv men kom bara upp till 6 liv men så lever min nye* man. Fast…om man räknar pensionering som nytt liv så är jag också inne på mitt 7:-de.
    Önskar oss ett bra 7:de liv!