Årets stora händelse

Idag börjar årets stora händelse i Adak. Filmfestivalen startar! Det är på Sagabiografen det blir fest i dagarna fem.

Sagabiografen byggdes 1943 och drevs mellan 1945 – 1965. Därefter stod den öde till 1992 då ett gäng glada entusiaster renoverade upp den och började erbjuda filmvisningar och dans i autentisk miljö, dvs stolar, biografmaskin, affischer, gjutjärnskamin -  ja allt är original.

Är nu inne på sitt 17:e år. Varje år gästas festivalen av en ”kändis” som inviger den. Det har varit namn som Sven Wolter, Jonas Gardell (som är hedersmedborgare i Adak), Björn Kjellman, Ulf Larsson, Martin Ljung mfl.

Så idag invigs festivalen av Tomas Norström, därefter visas film och senare i kväll blir det pub – där PE spelar (han har spelat varje år utom året vi var i Skåne) – och dans till Memory Four. Veckan fortsätter sen med filmer varje dag för att sedan avslutas med minispelstämma, pub (PE) och Rockabillykväll (The Rock-a-Bops) på onsdag.

Glöm nu inte att kika in på Sagabiografens sida för mer information!

Originalaffischer

Filmfestivalen invigs av Sven Wolter år 2006

2 Responses to “Årets stora händelse”