Första passet avklarat

Ja, då har vi avklarat första passet på Sagabiografen för detta år. En hel del folk hade samlats för att se festivalen invigas av Tomas Norström. Han började med att klippa av filmremsan som symbol för att nu börjar det. Berättade sedan om kortfilmen ”Gunnel” som han är upphovsman till och som visades sedan.

Efter den filmen blev det en bensträckare (tro mig, det behövs efter en stund i stolarna från 40-talet) och därefter var det dags för nästa film – ”Psalmer från köket”. Denna film stannade vi inte kvar för att se, utan åkte hem för att äta middag och göra oss klara för kvällens övningar. Är man tillsammans med en musiker får man vara beredd på att fara på tillställningar minst en timme före alla andra. Ljudet m.m. ska ju ställas in.

Oväntat besök fick vi också. Det var PE’s dotter och barnbarn som helt plötsligt dök upp för att lyssna på när morfar skulle spela. Det är ju inte så ofta det ges tillfälle för det.

Så vi begav oss ner till Saga där PE redan hade dragit igång musiken (han hade farit ner tidigare) och där var det fullt ös. Det minimala dansgolvet framför honom var redan fyllt med glada besökare som rockade loss. Och inne i biografen spelade ”Memory Four” upp sin dansmusik och golvet fylldes sakta med dansande par.

Kvällen blev trevlig, mycket folk som önskade oss välkomna hem (roligt att höra att någon saknat oss), bra väder och inte för mycket mygg. Alla verkade glada och nöjda. Ja, en mycket lyckad kväll!

Så nu är det bara att ladda upp inför nästa pass som blir på onsdag, men dessförinnan kanske det blir någon film också.

Comments are closed.